DRUŠTVENO POPOLDANSKO SREČANJE, 18. 8. 2016

IMG_4136.jpg

( klik) FOTOGRAFIJE BOŽO KODRIČ

Dopoldan vreme sicer ni obetalo nič dobrega, ampak ko smo se popoldan odpravili na naše srečanje pa nas je že proti Žužemberku pozdravilo sonce. Kot bi mignil smo bili preko Replja v Temenici, kjer so se nam pridružili še štirje naši člani in predsednica DU Veliki Gaber Joži Štrempfelj s soprogom. Odpeljali smo se na Primskovo ( Primskovo goro na 592 m). Na vrhu nas je pričakal prelep pogled na Dolenjsko, za poglede na planine in ostale hribe pa smo bili zaradi meglic prikrajšani. Štrempfljeva sta nas postregla z njihovo vrhunsko frankinjo pridelano na bližnjem Debelem hribu. Gospod župnik Jože Hauptman nam je razkazal in predstavil zgodovino cerkve Marijinega rojstva in ostalih zgradb ostankov protiturškega tabora.  Tod mimo poteka tudi Zorčeva pohodna pot, katero so pripravili zagnani člani DU Veliki Gaber ob 60. obletnici smrti njihovega rojaka pisatelja in prevajalca Ivana Zorca.Letošnji pohod bo v soboto 15. oktobra, na katerega smo prijazno povabljeni.

Vrnitev v dolino Temenice smo pospremili z opisom zgodovine teh krajev predsednice Jožice. Na Turistični kmetiji Fajdiga smo si privoščili močno okrepčilo in si nekaj časa vzeli za obujanje spominov. Naša Ana Kokalj nas je ob tem razvajala s svojim prelepim glasom.Ob povratku tudi na avtobusu ni zamrla pesem.

Ob slovesu smo ugotovili, da nas je večina prvič videla ta košček naše prelepe domovine. Še se bomo vrnili na ta prelepi vrh, saj nas mikajo tudi pogledi v daljave.

Dušan

 

Pusti sporočilo